25 February 2015

Keksa


Përbërësit:
250 gr miell
1 lugë çaji pluhur për pjekurina
100 gr sheqer pluhur
1 vezë
1 lugë gjelle qumësht
150 gr margarin

Përbërësit për kremin:
30 gr kakao
50 gr sheqer pluhur
1 sheqer vanile
100 gr margarin

Përgatitja:
Përziejmë të gjithë përbërësit dhe i lejmë në frigorifer që të ftohen.
Pasi të jetë ftohur masa e marrim dhe e tëhollojmë në trashësi rreth 5mm.Nga kjo petë prejmë rrathë të gjerësisë 4 cm.I radhitim në tepsi të shtruar me letër të yndyrshme.Piqen në temperaturë 180*C rreth 10 minuta(duke u kujdesur qe mos te marrin ngjyrë të errët).
Deri sa të ftohen fillojmë me përgatitjen e kremit.
Përziejmë të gjithë përbërësit dhe me këtë masë i lyejmë keksat të cilët i bashkojmë nga dy copa.I ruajmë në vend të ftohët. Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm e shijshmeee

No comments:

Post a Comment