Përbërësit:
Brumi:
- 10 vezë
- 10 lugë sheqer
- 12 lugë miell
Sherbeti:
- 1 kg sheqer
- 0.5l ujë
Përgatitja:
-
Vezët dhe sheqerin i tundim me mikser ose tell dore për së paku 15 min. Shkumës së fituar ia shtojmë gradualisht miellin. Masën e përzijmë mirë me lugë, e derdhim në tëpsin e lyer me vaj dhe e fusim në furrë të nxehur gjerë në 200C°. Pas 5 min. temperatura e furrës ulet për 50C° . Rovaninë e pjekim afër 30 min. në 150C°
Rovanisë së vakët ia hedhim shërbetin e ftohur.
Vezët dhe sheqerin i tundim me mikser ose tell dore për së paku 15 min. Shkumës së fituar ia shtojmë gradualisht miellin. Masën e përzijmë mirë me lugë, e derdhim në tëpsin e lyer me vaj dhe e fusim në furrë të nxehur gjerë në 200C°. Pas 5 min. temperatura e furrës ulet për 50C° . Rovaninë e pjekim afër 30 min. në 150C°
Rovanisë së vakët ia hedhim shërbetin e ftohur.
No comments:
Post a Comment