25 February 2015

Sheqerpare


Sheqerparja është një nga ëmbëlsirat më të njohura nga kuzhina tradicionale shqiptare.

Përbërësit:

  • 500gr gjalpë
  • 700gr miell
  • 2 të kuqën e vesë
  • 2 lugë kos

Shërbeti:

  • 750 gr sheqer
  • 2 gota ujë                                                                                                                                                  

    Përgatitja:

    Gjalpit të shkrirë dhe të kulluar i shtohen mielli, e kuqja e vesë dhe kosi. Nga ky brum  formohen kuleqët , të cilët shtypen dhe rreshtohen në tepsi të lyer me yndyrë.Tepsia futet në furrë të nxehtë dhe duhet të pjeken për 30-40 min. në temperaturë prej 200C.

    Shërbeti

    Niveli i ujit duhet të jetë afër 1 cm mbi sasinë prej 750 gr sheqer dhe duhet të  vloj për 15 min.
    Sheqerparet e nxehta përvlohen me shërbet të vakët.

No comments:

Post a Comment