Torte nga portokalli
Përbërësit:
280g sheqer,
6 veze,
levozhge portokalli,
leng nga dy portokaj,
60 thermi te biskotes,
250g bajame.
280g sheqer,
6 veze,
levozhge portokalli,
leng nga dy portokaj,
60 thermi te biskotes,
250g bajame.
Përgatitja:
Sheqerin dhe te bardhat e vezeve , i perzieni , i shtoni levozhgen dhe lengun e portokallit , thermiat e biskotes dhe bajamet e shtypura. Ne fund i shtoni masen e rrahur te te bardhave te vezes dhe te gjitha i perzieni ngadale.Me pas , masen e veni ne nje ene per pjekje te tortes , e cila lyhet fillimisht dhe ngadale e piqni ne temperature te lehte.
Torten e pjekur , e leni te ftohet dhe pastaj e zbukuroni me flegra portokalli.
Sheqerin dhe te bardhat e vezeve , i perzieni , i shtoni levozhgen dhe lengun e portokallit , thermiat e biskotes dhe bajamet e shtypura. Ne fund i shtoni masen e rrahur te te bardhave te vezes dhe te gjitha i perzieni ngadale.Me pas , masen e veni ne nje ene per pjekje te tortes , e cila lyhet fillimisht dhe ngadale e piqni ne temperature te lehte.
Torten e pjekur , e leni te ftohet dhe pastaj e zbukuroni me flegra portokalli.
No comments:
Post a Comment