Perberesit:
  • 1 veze
  • 1 e verdhe e vezes
  • 200 gr margarine
  • 100 gr kokos
  • ½ pluhur per pjekje
  • 5 filgjane te vegjel miell
  • 2 filgjane ajke per embelsira
Per sherbetin-shurupin:
  • 4 filgjane sheqer
  • 5 filgjane uje
  • Limon
Udhezimet:
  1. Perzihet veza,e verdha e vezes,shtohet ajka e kuzhines,margarina e shkrire e pastaj shtohet kokosi dhe mielli i perzier me pluhurin per pjekje.
  2. Masa perzihet se pari me luge derisa te trashet brumi dhe pastaj nxirren toptha me dore.
  3. Topthat behen ne forme pak te zgjatur dhe renditen ne tepsi te lyer me vaj dhe piqen.
  4. Pjekja zgjat derisa te marrin ngjyre te kuqrremt.
  5. Ne ndekohe zihet sherbeti me ujin dhe sheqerin  dhe ne fund i shtohet limon sipas deshires.
  6. Sherbeti eshte paksa i dendur por me mire e marin topthat dhe mbeten akoma te lengshem.
  7. Sherbeti u qitet  nxehte kurse embelsira eshte e ftohte tanim.