Perberesit:
  • 500 gr margarin ose 500 ml vaj
  • 100 gr sheqer
  • 100 ml uje
  • 3 veze
  • 500 gr miell
Per sherbetin:
  • 500 gr sheqer
  • 500 ml uje
  • 1 sheqer vanile
Udhezimet:
  1. Ne nje ene te thelle qitet  sheqeri dhe vaji ose margarina.
  2. Pasi te shtohet temperatura,duke e perzier vazhdimisht derisa sheqeri te karamelizohet.
  3. Pastaj enen e largojme nga zjarri dhe e leme te ftohet per pak.
  4. Ne po kete ene shtojme  ujin dhe e kthejme ne zjarre qe te vloj serish.
  5. Pastaj ne po kete tretje qesim miellin duke e perzier vazhdimisht derisa te trashet dhe te ndahet nga luga.
  6. Me masen e mielleit shtojme dhe ½ pluhur per pjekje.
  7. Pasi masa te jete trashur pjaftueshem e largojme nga zjarri dhe duke e perzier shtojme nje nga nje vezet,
  8. Kete mase te brumit e lergojme nga zjarri dhe e esim ne tavolonin e punes te permillur.
  9. Duke  e ngjesh me duar qe te ftormojme nje top te madhe te brumit.
  10. Tanim ne tavolonin e punes shtojme sheqer dhe masen e rrotullojme ne te gjitha anet qe te sheqeroset.
  11. Ne taven me madhesi 36 e lyejm me vaj dhe qesim sferen e brumit ne mesin e taves.
  12. Pastaj fillojme ta shtrijme me dore ngadale duke ia dhene formen e rrumbullaket dhe e shtrijme derisa te mbushet tava dhe te na mbetet trashesia peraferssht 1.5 cm.
  13. Pasi e kemi shtrire tere brumin ne nje pete te madhe atehere e zbukorojme sipas deshires ne trekendsha ,duke e prere keshtu me thike te prehete dhe secilin trekendsh e zbukurojme.
  14. Pjekim ne temperature 200 grade per 40 minuta.
  15. Ne nderkohe ziejme sherbetin me ujin dhe sheqerin dhe sheqer vanilejn.
  16. Pasi embelsira te jete pjekur e qesim sherbetine  nxehte ne embelsiren e ftohet.